Zpracování zemědělských produktů 2014
Datum |
Seminář |
Místo konání |
7. 11. 2013 |
Zpracování mléka a výroba mléčných produktů |
Chrášťany u Týna nad Vltavou |
8. 11. 2014 |
Zpracování mléka a výroba mléčných produktů |
Čihovice, Týn nad Vltavou |
4. 10. 2014 |
Zpracování masa a masných produktů, domácí porážka |
Čihovice, Týn nad Vltavou |
11. 10. 2014 |
Rukodělné zpracování ovčí vlny |
Chrášťany u Týna nad Vltavou |
15. 11. 2014 |
Pěstování a prodej zeleniny a ovoce, uskladnění a zpracování |
Chrášťany u Týna nad Vltavou |
7. 12. 2014 |
Rukodělné zpracování ovčí vlny |
Chrášťany u Týna nad Vltavou |
Přihlášky zasílejte na e-mail: spejchar@cihovice.cz, +420 774 709 103
O projektu
Malé farmy řeší problém s odbytem svých produktů a výpěstků. Jedním z řešení je přímé zpracování na výrobek přímo pěstiteli a chovateli. Proto se Tento projekt zaměřuje na zpracování masa, mléka, rostlinných produktů včetně ovoce a zeleniny a dalších produktů (např. ovčí vlna, sláma). Semináře obsahují jak praktické ukázky technologií zpracování a výroby, jejich ekonomiky, tak i legislativní opatření a nástroje EU a ČR, které se ke zpracování jednotlivých zemědělských komodit vztahují. Podrobné členění témat zpracování zemědělských produktů je uvedeno u jednotlivých seminářů.
Farmářské centrum sdružuje místní zemědělce a spolupracuje s ostatními organizacemi podobného charakteru. Úspěšně provádí semináře, které jsou farmáři hojně navštěvované. Z diskusí na těchto setkáních vyplynula poptávka po seminářích na téma zpracování zemědělských produktů a zvýšení jejich hodnoty prvovýrobci. Tím vznikla i jednotlivá témata seminářů tohoto projektu zaměřená na zpracování.
Proškolení farmářů v problematice zpracování zemědělské produkce, zejména masa, mléka, rostlinné produkce a dalších produktů, na produkty zvyšující prodejnost výpěstků a produkce. Seznámení s legislativou vztahující se k jednotlivým zemědělským komoditám a jejich zpracování na lokální úrovni přímo u pěstitele a chovatele. Technologie zpracování a výroby zemědělských produktů, nástroje a způsoby prodeje a marketingu, uplatnění na trhu. Na tato témata bude zaměřeno postupně na sebe navazujících 6 seminářů, které jsou spojeny s praktickou ukázkou zpracování zemědělské produkce.
Obsahová náplň seminářů
Přidávání hodnoty zemědělským produktům, bezpečnost, kvalita a hygienické požadavky na výrobu potravin, včetně zavádění systémů jakosti a správné výrobní a hygienické praxe. Zavádění nových výrob, výrobních metod a technologií v oblasti zemědělství, potravinářství a lesnictví, které jsou slučitelné s trvale udržitelným rozvojem.
Realizace projektu: 14. 10. 2013 - 31. 12. 2014
![]() |
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí | ![]() |
Přílohy k článku | ||
Jméno souboru | Popis | Velikost |
vzdelavaci-material-pestovani-ovoce.pdf | 2986.3 Kb | |
vzdelavaci-material-zpracovani-masa.pdf | 2002.1 Kb | |
vzdelavaci-material-zpracovani-mlecnych-produktu.pdf | 6402.7 Kb | |
vzdelavaci-material-zpracovani-ovci-vlny.pdf | 2555.7 Kb |